Urgatziren kantxan irabazi egin zuen eta, larunbat honetan, Javier Díez-en gizonek Tecnun Askatuak-en zelaian garaipena eskuratu zuten. Emaitza honek lehen postua eman dio Urgatziri, LBC Cocinas.com-ekin berdinduta. Bigarren Mailan, denboraldiko 7. garaipena lortu zuten liderrek.

LEHEN MAILA

Bigarren aldiz denboraldi honetan, Universidad Deusto Loiola Indautxuk liderrari irabazi zion: 56-62ko emaitzarekin Tecnun Askatuak taldearen kantxan. 30 minutu parekatuaren ondoren, donostiarrek 4 puntuko aldea izan zuten (43-39). Bizkaitarrek buelta eman zioten hasierako 0-8ko partzialarekin eta gero azkena eman 0-7koarekin (45-54).

Emaitza honek lehen postua eman dio berriro Urgatziri, LBC Cocinas.com-ekin berdinduta. Lan asko gasteiztarrentzat Mutilvan: 83-90 luzapenean. Borja Gabilondoren mutilen hasiera ikusgarria (14-25) eta etxekoen erreakzio bikaina partidua berdintzeko atsedenaldian (41-41). Gero, berdintasun handia eta nafarroek aukera ederra galdu zuten: 75-71 eta 2 libre 37 segunduren faltan. Madinabeitia eta Ayalaren hirukoak luzapena bortxatu zuten. 5 minutu horietan, antolatzailea klabea izan zen, 6 punturekin.

Eta LBC Cocinas.com taldeak ere azken txanpa handia behar izan zuten Tolosan. Etxekoak aurretik 32. minutura arte, lehen laurden onari esker (27-18). Azken laurdenaren hasiera erabakigarria bihurtu zen: 56-50retik 58-68ra eta garaipena Logroñora.

LABURPENA (28KANALA)

9. jardunaldia osatu zen 3 etxeko garaipenekin. Ostiralean, beti aurretik Ordizia Basoa Banaketak Fundación Bilbao Basket-en aurrean (84-58).

Eta igandeko goizean, hitzordu bikoitza Eskuinaldean. Kandelazubietan, Eder Chavarri izan zen protagonista nagusia eta jardunaldiko MVP: 35 puntu eta 40ko balorazioa Arri BKL-ri irabazteko (88-64). Gipuzkoarrak aurretik atsedenaldian (33-35). Eta Faduran, Getxok agur esan zion bere bolada txarrari, Joseba Iglesias-en 24 puntu eta 34ko balorazioari esker (86-62 Atlético San Sebastián-en kontran).

BIGARREN MAILA

Liderrek ez zuten huts egin eta berdinduta mantentzen dira. Alkideba Ointxeren garaipen handia Lakua Centro San Prudencioren aurka (84-59), beti aurretik markagailuan. Berdintasun handia Bilboko derbian. Estudios y Obras Rekalde Unamunoren hasiera bikaina (22-8), Hotel Gran Bilbao Berrio Otxoaren erreakzioa aurretik ipintzeko (40-41 eta 51-52) eta etxekoen 7-0ekoa partidari epaia emateko.

Mungia SK dago hirugarren postuan. Hirugarren laurden bikainari esker (6-25), bizkaitarrek garaipena lortu zuten izen berria zuen Erroibide Cárnicas San Marcial-en aurrean (52-77).

La Sallek eta Askartzak asteburua aprobetxatu zuten postuak igotzeko. Bilbotarrek Landakon irabazi egin zuten, lehen zatian erabakitako neurketan (21-44). Eta leioztarrek argi eta garbi gainditu zuten Easo Tordowine (99-54).

Gasteizko Ibaiondon, bere bolada txarrari agur esan zion Rodamientos Ariztik: 76-70ko emaitzarekin Cafetería Tártalo Ibaizabal-en aurka, saskiratutako 32 punturekin hirugarren laurdenean. Eta nahiz eta oker hasi, Salleko Renault Autonervionek erraz irabazi zion Mekalki Aloña Mendiri.