Lehen itzulian bezalan, bilbotarrek eta gasteiztarrek erakutsi zuten mailako talderik indartsuenak direla. Neurketa ederra La Kasillan eta, berriro, Fundacion 5+11 liderraren garaipena 4 puntugatik. Eta A1erako borrokan, Centro Estudios Mikeldi USK-ak sari hirukoitza lortu zuen Santurtzin.

MUTILAK

Ikusgarriko neurketa La Kasillan. Porrotik gabeko liderra eta bigarren sailkatuaren arteko neurketa. Pasa den denboraldiko finalaren errepikapena. Eta, lehen itzulian bezala, Fundación 5+11 taldeak garaipena lortu zuten 4 puntugatik (83-87).

Txandaketez beteriko neurketa eta Aitor Urizenek erakutsi zuten lan asko emango diote liderrari. Etxekoak aurretik sartu ziren azken laurdenera, hirugarren laurden onari esker, baina gasteiztarrak ihes egin ziren 0-8ko partzialarekin.

ARGAZKIAK

BIDEO-LABURPENA

Pribatutasun arrazoiengatik, YouTube zure baimena behar du kargatu ahal izateko
Onartzen dut

Mutilen mailan, beste neurketa handia asteburu honetan, A1eri begira: Santurtziko derbia. Eta Mikel Trueban, Centro Estudios Mikeldi USK taldeak garaipena, aberagea eta bosgarren postua eskuratu zituen (59-66). Berdinketa laurden baten falta eta bisitarien 0-6ko partzial klabea (54-59) garaipena hartzeko.

Azpeitian, Grupo Zaher ISBak ziurtatu zuen A1erako txartela, Mondragon Unibertsitateari irabazita, 60-51ko emaitzarekin. Moreak puntu batera hurbildu ziren azken minututan (44-43), baina etxekoek azkena eman zioten 9-2koarekin.

Eta Gipuzkoako bigarren derbian, Easo Mendaur-rek argi eta garbi gainditu zuen Redline Mekanika TAKE (82-44)

NESKAK

Euskoart Ibaizabalek pronostikoak bete zituen eta Movilteck ISB-ri irabazi zion (77-34). Garaipen oso garrantzitsua Galdakao taldearentzat, Easo AECC-rekin berdintzeko bosgarren postuan. Eta bi taldeek neurketa erabakigarria jokatuko dute datorren larunbatean Bidebietan.

Donostiarrek, bere aldetik, galdu egin zuten liderraren zelaian (62-54). Ordizia KE-ren hasiera bikaina (23-8 eta 38-19ko emaitza 18. minutuan) eta bisitarien erreakzio ona, baina ez nahikoa.

Malosten, Lointek Gernikak argi eta garbi gailendu zion Loiola Indautxuri (73-13).

Eta, bukatzeko, jardunaldiko partidurik parekatuena: Tabirako Baqueren garaipena Mendizorrotzan, Mondragon Unibertsitatearen aurka (55-59). Bizkaitarren nagusitasuna lehen zatian (24-35) eta etxekoen ikusgarriko erremontada (55-49). Baina gasteiztarrek ez zuten uztaia aurkitu azken 6 minututan eta bere aurkariak 0-10rekoa lortu zuen garaipena eskuratzeko.