RPK Araskik titulua bilatuko du berriro Landako kiroldegian. Emakumezkoen Euskal Kopako lehen finalerdian, gasteiztarrek GDKO Ibaizabal-i irabazi diote (60-52). Bizkaitarrek partida bikaina jokatu dute, Ferris-en eskutik eta aurretik izan dira azken minututan. Baina une erabakigarrietan, Ibaizabal-ek ez du uztaia aurkitu eta txapeldunak partidari epaia eman dio 10-0eko partzialari eta Van den Adel-en hiruko bati esker.

Lehen finalerdia eta RPK Araskik hasi du maila handiko hasierako bostekoarekin: Asurmendi, PĂ©rez, Quevedo, Pardo eta Seda. Baina GDKO Ibaizabal-ek hobeto hasi du, Ferris-en 7 puntu jarraian. Gasteizko taldeak azkar erreakzionatu du, defentsari esker. Eta erasoan, Molinuevo eta Asurmendiren hirukoak buelta eman diote markagailuari. Lehen laurdena amaitu da 15-14ko emaitzarekin.

Bigarrenean gehiago kostatu zaie saskiratzea. Lehen puntuak 2. minutuan iritsi dira, Ferris-en eskutik. Eta berriro Ibaizabal aurretik. Bizkaitarren alaitasunak ez du asko iraun: Araskik 10-0eko partziala lortu du (25-16). Egonarri gehiagorekin, GDKO-k berriro saskiratu ahal izan du, baina Liga Diako taldeak bere aldea mantendu du. Lehen zatiko azken jokaldian, Asurmendik falta egin dio Miscenkori eta letoniarrak 31-25ko markagailua ipini du libre marratik.

Bizkaitarrek hobeto hasi dute bigarren zatian: bertikaltasunarekin, joko azkarrekin, akatsik gabe…Eta Saez-en 2+1ekoak aurretik jarri ditu (34-37). GDKO Ibaizabal-en minuturik onenak izan dira, 5 puntuko aldea lortuz (36-41). Baina txapeldunak distiraz erreakzionatu du: defentsa, kontraerasoak eta Agirreren hirukoak. Hegalekoak bi saskiratu ditu bere taldea berriro aurretik jartzeko (47-45).