Liga EBAko laugarren asteburua eta bi euskal taldeak mantentzen dira porrotik jaso gabeko koliderren multzoan. Easok, luzapenean lortutako garaipenarekin Zizur Nagusian, eta Mondragon Unibertsitateak, garaipen erosoarekin etxean, garaipen guztiak lortu dituzte denboraldi honetan. Aitzitik, Ulacia Zarautzek eta Baskoniak erabateko porrotak jaso zituzten. Eta Bizkaiko derbian, Tabirako Baqueren garaipena.

Eta Mikel Truebaren lehian hasten dugu gure asteko laburpena. Kanpokoen garaipena (54-66) eta etxekoek garaipenak lortu gabe jarraitzen dute, Jorge Elorduy-ren etxeko estrenainaldian. Moreak aurretik lehen minututan (17-12) eta bere partidako alderik handiena lortu dute (27-18), baina Tabirakok lehen zatia itxi zuen 0-12ko partzialarekin, partidari buelta emateko (27-30).

Zorabiagarriko hirugarren laurdena, asmatze handiarekin, eta Julen Berrocal-enek aprobetxatu zuten ihes egiteko (47-57). Santurtzi erremontadaren bila eta itxaropenak piztu ziren 5-0ekoarekin. Baina, amaierara arte, moreek 2 puntu besterik ez saskiratu zuten eta garaipena Durangora joan zen.

Esan dugunez, Easo eta Mondragon Unibertsitatea porrotik jaso gabe mantentzen dira. Ogararen gizonek eroso irabazi zioten Manteno Filipenses (91-69), ikusgarriko bigarren zatiari esker (57-34) eta lau jokalariek 20 edo gehiagoko balorazioarekin. Eta donostiarrek, hasierako 9-22koaren ondoren, luzapena behar izan zuten garaipena eskuratzeko Megacalzado Ardoiren zelaian (75-76), nahiz eta 3 jaurtiketa libre huts egin azken minutuan.

Beste aldetik, erabateko porrotak jaso zituzten Baskoniak eta Ulacia Zarautzek. Gasteiztarrek 91-64 galdu egin zuten CB La Flecharen aurka, hirugarren laurden negargarriaren ondoren, gipuzkoarrek, berriz, ez zuten aukerarik izan AC+1 Pielagos-en kantxan.

Aste honetan, bi neurketa gure taldeentzat. Azaroak 1 jokatuko da bosgarren jardunaldia eta 3an, seigarrena.