Oso asteburu ona gure taldeentzat, garaipen posible guztiak eskuratuz. Goierri Iparragirre 2020k zein CB Santurtzi SK-ak etxean irabazi egin zuten eta asko esan behar dutela erakutsi zuten. Eta derbietan, Easoren garaipena Zarautzen eta Baskoniarena Tabirako Baquéren aurka.

Mikel Trueban hasten gara. Bere bolada txarrari agur esan zion CB Santurtzi SK-ak, garaipen garrantzitsuarekin Megacalzado Ardoiren kontran (73-66). Moreen ikusgariko 30 minutu jokatu zituzten (61-41), gero kanpokoen bultzadari eusteko. Garaipen honi esker, Elorduyre gizonak azken postutik ihes egin dira.

Aldirin, etxeko hirugarren garaipen jarraian Goierri Iparragirre 2020, beste eraso erakustaldian: 92-86ko emaitza CB Solares-en aurka. 31 puntu saskiratu zituzten Xabier Chicorenek azken laurdenean partidari buelta emateko.

ARGAZKIAK (UNAI DE MIGUEL)

Derbien txanda. Easo sendo mantentzen da lidergoan, Aritzbatalden irabazi eta gero (66-77). Aurretik Ulacia Zarautz atsedenaldian (37-34), baina Gotzon Arrietaren taldea oso sendo atera zen aldageletatik, bere aurkariari aukerarik gabe utziz (29-43 bigarren zatian).

Mendizorrotzan, Baskoniak Tabirako Baqueri gailendu zion 80-76ko emaitzarekin. Aldaketa beteriko neurketa: 7 puntuko aldea Berrocalen taldearentzat lehen laurdenean, gasteiztarren nagusitasuna hurrengo bietan (42-28) eta bizkaitarren azken bultzada, baina ez zen nahikoa izan. Miguel Angel Hoyoren mutilak bosgarren postura igo dira, durangarrek, berriz, hiru porrot jarraian jaso dituzte.

Eta jardunaldiko laburpena ixten dugu Arroyo de la Encomiendan: Mondragon Unibertsitatearen garaipena (65-77) CB La Flecharen aurka. Iñaki Ogararen gizonek agur esan zioten bolada txarrari, partida apurtu eta gero lehen laurdenean (9-26). Baina etxeko taldeak erreakzionatu zuen, emozioa emateko azken minutuei (52-53). Une klabe honetan, lehen laurdenaren irudia erakutsi zuten berriro gipuzkoarrek.