Liderren arteko lehia Bigarren Maila eta Afilados Gasteiz Arabak amaiera ikusgarria eskaini zion La Kasillan: 2-16ko partziala garaipena lortzeko Mazarredo Fisioterapia Unamunoren aurrean. Orain, gasteiztarrak berdinduta daude lider berria den Txintxu Gozotegia ISB-rekin. Eta Lehen Mailan, Bera Bera Bultzen porrotak sailkapeneko goiko zona apurtu du.

LEHEN MAILA

Buruko hirukoteak ez zuen huts egin zortzigarren jardunaldian. Zortzigarren garaipena Campus Promete liderrarentzat: 53-71 Aranguren Mutilbasket-en kantxan. Nafarrek ondo erreakzionatu zuten bigarren laurdenean, baina errioxarrek epaia eman zioten hirugarrenean.

Logroñon, Reproducción ART Araskik CB Sanignacio Vitaldent gainditu zuen (56-76). Arabarrak aurretik bigarren laurdenetik aurrera eta ihes egin ziren atsedenaldiaren ondoren, 0-10eko partzialari esker (35-50).

Emozio gehiago Landakon, Tabirako Baque eta La Salle Zurekin Bus-en arteko derbian. Durangarren hasiera bikaina, bilbotarren defentsa handia eta Ayskel Sañudoren bi libre erabakigarriak azken segundutan (53-54).

Buruko taldeak ihes egin dira Bera Bera Bultz-en porrotaren ostean, Megacalzado Ardoiren kantxan (41-36). Bi taldeek arazo handiak izan zituen erasoan eta etxekoak 8 puntuko aldearekin sartu ziren azken laurdenean. Donostiarrek saiatu, baina ez ziren heldu.

Leioa SBT-ak garaipena hartu zuen Kandelazubietako derbian: 58-54 Universidad Deusto Loiola Indautxuren aurrean, Ainhoa García MVP bezala. Luis Ledesmaren neskek hirugarren laurden ona eskaini zieten eta 11 puntuko abantaila 3 minuturen faltan.
Hondarribiako derbi gipuzkoarrean, Easo San Martín Merkatuaren garaipen garrantzitsua (49-64). Donostiarren hasiera bikaina (8-24) beti aurretik izateko.

Eta Malosten, Lointek Gernika Bizkaiak Fonseca Basket Navarrari irabazi zion 66-61eko emaitzarekin.

BIGARREN MAILA

Jardunaldiko partidarik handiena La Kasillan jokatu zen: lehen sailkatua vs hirugarrena, berdinduta sailkapenean. Eta Afilados Gasteiz Arabak garaipena hartu zuen Mazarredo Fisioterapia Unamunoren aurka (43-58) azken laurden zoragarriari esker: 2-16ko partziala eta bilbotarrek ez zuten saskiratu azken zazpi minututan.

Garaipen honekin, gasteiztarrak bigarren postura igo dira, Txintxu Gozotegia ISB-rekin berdinduta. Lidergoa berreskuratu zuten gipuzkoarrek, San Ignaciori irabazita (72-60)

ARGAZKIAK

BIDEO-LABURPENA

Liderren atzetik, berdinketa laukoitza, 5-2ko balantzearekin: Unamuno, Getxo, Mungia eta Paz de Ziganda. Nerbioi ibaiko Eskuinaldekoak bolada onean daude: laugarren garaipen jarraian Gasteizen (43-58). Jose Antonio Aguirre pabilioian, Bizkaiko derbian, etxekoek Paules Galtzagorriri irabazi zioten (53-47). Iker Añon-en neskak 2 puntura hurbildu ziren 3 minuturen faltan, baina ezin izan zuten azkena emateko. Eta Paz de Ziganda Ikastolak ez zituen arazorik izan Bera Bera MRW Amara kolistari irabazteko (60-31).

Eta bi partida Errioxan 7. jardunaldia bukatzeko. Beheko postutan, Fabiolas San Antoniok garaipen garrantzitsua eskuratu zuen Kaleangora Liceo Monjardin-en aurrean (67-64). Eta Maristas Auto Iregua erremontada handia lortzeko zorian egon zen, Askartza Claret Andrasaren aurka: leioztarren 13 puntuko aldea azken laurdenaren hasieran eta 55-56ko emaitza amaieran.