Durangoko taldeak bere idilio mantentzen du hiruko marrarekin. Julen Berrocal-enek 17 hiruko saskiratu zituzten liderren bat zen CB Solares-i irabazteko. Landakon hasi zen asteburua eta Urretxun bukatu, Goierri Iparragirre 2020 taldearen denboraldiko lehen garaipenarekin.

5-4ko balantzea Tabirako Baquerentzat hirugarren garaipen jarraian lortu eta gero CB Solares-en aurka. Kantabriako taldea kolider bezala iritsi zen Landakora, baina ezin izan zuen ezer egin durangarren mendebalen aurrean: 17 hiruko, Markel Mendiberen 8, hasieratik aurrea hartzeko: 27-17ko emaitza lehen laurdenean eta79-61ekoa amaieran.

Hau larunbatean izan zen. Igandea hasi zen Vitoria-Gasteizen, Euskal Kopako finalaren errepikapena. Eta garaile berdina: Mondragon Unibertsitatea. 72-79 Iñaki Ogararentzat, bigarren laurden handiaren ostean (14-26). Gasteiztarrek erreakzionatu zuten atsedenaldiaren ondoren, baina bere aurkariak neurketa ixten jakin zuen.

Igandeko arratsaldeak bi garaipen gehiago utzi zizkigun. Urretxun, Aldiri Kiroldegian, Goierri Iparragirre 2020 taldeak lortu zuen, azkenik, denboraldiko lehen garaipena. Eta alaitasuna iritsi zen lan askorekin, emozio handiarekin eta 50 minuturen ondoren: 93-92ko emaitza Megacalzado Ardoiren aurrean. Emaitza honi esker, Xabier Chicoren mutilak azken postutik ihes egin dira.

FOTOS (Unai de Miguel)

Aritzbatalden, Ulacia Zarautzek CB Valle de Egües-i irabazi zion 71-65. Garaipen garrantzitsua eta sailkapeneko erdian finkatzen dira zarauztarrak.

Asteburuko porrot bakarra (derbiaren derrigorrezkoarekin batera) Kantabriatik iritsi zen. EBA Ligako klasikoan, CB Santurtzi SK-ak galdu egin zuen AC+1 Pielagos-en aurka (75-91, etxekoek hirugarren laurdenean erabakitako neurketan (29-15). Garaipen horrek lehen postua eman dio Renedoko taldeari, asteburu honetan jokatu ez zuen Easorekin berdinduta.