Derbi klabe Mikel Trueban, garaipenik gabeko bi taldeen artean. Eta CB Santurtzik denboraldiko lehena eskuratu zuen, partida osoan zehar aurretik joan eta gero. Goierri Iparragirre 2020 da garaipenik gabe mantentzen den talde bakarra A-A multzoan. Jardunaldiko gainerakoan, garaipen ikusgarria eskuratu zuen Easok CB Solares-en kantxan, lehen postuan mantentzeko. Eta Mondragon Unibertsitateak, Baskonia y Tabirako Baquék ere irabazi egin zuten.

Garrantzi handiko lehia Santurtzin, azken postutan zeuden bi taldeen artean eta etxekoen garaipena 65-51ko emaitzarekin. Beti aurretik Jorge Elorduyren mutilek, 16 puntuko aldearekin hirugarren laurdenean. Baina Xabier Chicorenek erreakzionatu eta eutsio zioten (46-38). Azken laurdenaren hasieran, etxekoen bultzada berria denboraldiko lehena eskuratzeko. Artiñano-Vega bikotearen partida bikaina: 40 puntu, 22 rebote eta 50eko balorazioa.

ARGAZKIAK (UNAI DE MIGUEL)

Beheko postutatik goiko gunera goaz, ikusgarriko Easorekin. Kantabrian, donostiarrek denboraldiko lehen porrota eman zioten CB Solares-i, lehen postuan mantentzeko. Gotzon Arrietaren gizonen partida oso serioa, beti aurretik hasiera bikainaren ondoren.

Porrot batera mantentzen da Mondragon Unibertsitatea, Nissan Grupo de Santiago-ri irabazi eta gero 75-69ko emaitzarekin. Iñaki Ogararenek neurketari buelta eman diote bigarren laurdenean eta, une honetatik, bere aldea kudeatu zuten amaierara arte, Burgoseko taldearen ahaleginak arren.

Sarrigurenen, Baskoniak CB Valle de Egües-i irabazi zion (82-92), 4-4ko balantzea lortzeko. Hirukoen festibala (22 bi taldeen artean) eta Miguel Ángel Hoyorenen 0-12ko partzial -erabakigarria bigarren zatiko lehen minututan (43-52).

Palentzian, Tabirako Baquék garaipen erosoa eskuratu zuen (64-77) lasaitasuneko gunean jarraitzeko. Beste 13 hiruko bizkaitarrentzat eta 13 puntuko aldea azken laurdenera sartzean.

Eta Zizur Nagusian, Ulacia Zarautz-ek agur esan behar izan zion bere bolada onari, Megacalzado Ardoiren aurka galdu eta gero (72-61). Nafarrek 19 puntuko aldea izan zuten bigarren zatiko hasieran, gipuzkoarren erreakzio bikaina baino lehen: 7-23ko partziala garaipenarako borrokan sartzeko (53-50). Baina etxekoek epaia eman zioten 10-0ekoari esker.