Sei talde garaipen bateko tartean eta berdinketa hirukotza hirugarren postuan. Hori da nesken txapelketako egoera hunkigarria 5. jardunaldiaren ondoren, Easo AECC eta Ordizia KE taldeen garaipenen ondorioz. Mutilen mailan, Fundación 5+11 eta Easo Mendaur porrotik jaso gabe mantentzen dira eta garaipen garrantzitsua Centro de Estudios Mikeldi USK-rentzat.

NESKAK

Ikusgarriko jardunaldia nesken mailan. Bi jardunaldi geratzen dira lehen itzulia bukatzeko eta 6 talde daude garaipen bateko aldean. Sailkapen oso estutua Easo AECC eta Ordizia KE taldeen garaipenei esker.

Galdakaoko Urretan, donostiarrek agur esan zioten Euskoart Ibaizabal-en bolada onari (3 garaipen jarraian). Kanpokoen 0-8ko partziala lehen zatian ihes egiteko (6-15) eta 2-14koa berriro egiteko bigarrenean (31-45). 13 puntuko aldea izan zuen Easok 7 minuturen faltan, baina 12-0eko ikusgarriak emozioa ipini zion markagailuari. Eta etxekoek bi jaurtiketa libre izan zituen aurretik ipintzeko. Baina ez zuten asmatu eta Ardazen hirukoak epaia eman zion.

Eta Gernikak, Ordizia KE taldearen erremontada handia (54-57). Hasierako 7-0eko partziala etxekoentzat, 23-11ko emaitza lehen laurdenaren amaieran eta 13 puntuko abantaila atsedenaldian (36-23). Dena kontrolatuta zirudien Maloste, baina pixkanaka kanpokoek murriztu zuten eta buelta eman zioten 0-10ekoarekin, azken laurdenaren hasieran (46-47). Emozio handia amaierara arte eta Galarragak saskiratu zuen jaurtiketa klabea 30 segunduren faltan.

Tabirako Baque eta Mondragon Unibertsitatea Ointxe Araski daude sailkapeneko lidergoan, 4-1eko balantzearekin berdinduta. Durangokoek argi eta garbi irabazi zioten Loiola Indautxuren aurkako derbian (35-71). Eta Gasteizen, Movilteck ISB taldearen lehen laurden onaren ondoren (11-14), Alex Susorenen jada ez zioten aukerarik eman (74-51).

MUTILAK

Easo Mendaur eta Fundación 5+11 lidergoan mantentzen dira, porrotik jaso gabe. Donostiarrek 71-59 irabazi zioten Mondragon Unibertsitateari, atsedenaldian erabakitako neurketan (36-17). Hori bai, kanpokoek bigarren zatian irabazi zuten (35-42), nahiz eta etxekoen garaipena ez zen arriskuan egon.
Eta gasteiztarrek ere ez zituzten arazo handiak izan Azkoitian: 59-94 Grupo Zaher ISB-ren aurka, 26-45ko emaitz zabalarekin atsedenaldian.

Santurtziko derbia Bilbora joan zen (59-84). Moreek hasiera bikaina eskaini zuten (14-5) eta bilbotarrek azkar erreakzionatu zuten (18-21). Aitor Urizenak ihes egin ziren 0-10eko partzialari esker (21-31), baina etxekoek eutsi zioten (atsedenaldian, 35-39). Bigarren zatian, Fundacion Bilbao Basket-ek beste kolpe eman zion (40-54) eta berriro Santurtzik ez zuen amore eman (51-56). Hortxe bukatu ziren Ezkerraldekoen indarrak. Geroago, 1-17ko partziala eta partida erabakita.

Eta jardunaldia ireki zuen neurketan, A1ean jokatzeko norgehiagoka garrantzitsuan, Centro de Estudios Mikeldi USK-ak Redline Mekanika Takeri irabazi zion (71-64). Bilbotarrak beti aurretik, 21ko aldearekin hirugarren laurdenean, baina gipuzkoarrak 4 puntutara hurbildu ziren minutu baten faltan. 3 jaurtiketa libreak itxi zuten etxeko garaipena.