Berdintasuna ez zen agertu Kadete Mailako Euskal Ligako 3. jardunaldian: 15 puntu edo gehiagogatik erabaki ziren 8 partida. Nesken mailan, Mondragon Unibertsitatea Ointxe Araski da bakarkako liderra, berdinketa laukoitzarekin bigarren postuan. Eta mutiletan, Easo Mendaur da Fundación 5+11 eta Fundación Bilbao Basket taldeen erritmoa jarraitzen duen talde bakarra.

MUTILAK

Jardunaldiko alde gutxiko partida izan zen Easo Mendaur-ren garaipena, Centro de Estudios Mikeldiren aurka (82-63). Donostiarrak 15 puntuko aldearekin joan ziren aldageletara, baina bilbotarrek murriztu zuten (53-47) hirugarren laurden handiari esker. Eta 4 puntutara hurbildu ziren barne (55-51). Orduan, etxeko taldeak epaia eman zion bonbaina handian: 13-0eko partziala eta denboraldiko hirugarren garaipena.

Donostiarrak hirugarren postuan daude, Fundación 5+11 eta Fundación Bilbao Basket-ekin berdinduta. Gasteiztarrek argi eta garbi irabazi zion CB Santurtzi (75-132). Bizkaitarrek lehen laurdenean eutsi zioten (27-34). Gero, Euskadiko txapeldunak bere nagusitasuna inposatu zuten (43-71ko emaitza atsedenaldian).
Eta bilbotarrek garaipen erraza lortu zuten ere Mondragon Unibertsitatearen aurka, oso antzeko partidan: lehen laurden parekatua (14-9) eta gero Aitor Urizenak ihes egin ziren (44-21). Amaieran, 92-54.

Eta Azkoitiako derbi gipuzkoarrean, denboraldiko lehen garaipena Grupo Zaher ISB taldearentzat. Azpeitiarrak beti aurretik joan ziren Redline Mekanika TAKEren aurka (90-51).

NESKAK

Emozio oso gutxi ere nesken mailan. Garaipen estutuagoa izan zen Ordizia KE-K lortutakoa, Movilteck ISB-ren aurkako derbian (62-44). Etxekoak ihes egin ziren bigarren laurdenean eta ez zituen arazorik izan bigarren zatiko defentsari esker.

Bizkaiko derbian, Euskoart Ibaizabal-en garaipena Tabirako Baqué-ren aurrean (76-53). Emaitza honek berdinketa laukoitza eragin du bigarren postuan. Lehen laurden parekatua (17-14) eta gero Galdakaoko taldearen nagusitasun zabala.

Malosten, bigarren laurdenera arte itxaron zuen Lointek Gernikak Easo AECC-ren aurkako lehia erabakitzeko (68-48). 26-23ko emaitza atsedenaldian eta pixkanaka Busturialdekoak bere aldea handitzen joan ziren.

Eta Mondragon Unibertsitatea Ointxe Araski da nesken mailako garaitu gabeko talde bakarra. Alex Susoren neskek oso erraz irabazi zioten azken postuan dagoen Loiola Indautxu-ri (115-34).