17 puntuko aldea izan zuen Easo Ibaeta Basket-en laurden baten faltan. Eta 8koa 3 minuturen faltan. Baina Lointek Gernikak ez zuen amore eman eta garaipen ikusgarria lortu zuen. Mutilen mailan, partidarik parekatuenean, Grupo Zaher ISB taldeak berriro garaipena eskuratu zuen alde txikiko amaieran. Aitzitik, Easo Adarrak bigarren porrota jaso zuen azken uneetan.

NESKAK

Emozio asko Musakola eta Maloste. Gipuzkoako lurraldeetan, Electro Alavesa Araski Ointxek Tabirako Baqueri irabazi zion 73-70. Txus Brizuelaren neskek partida kontrolatu zuten (59-46), baina Puenteren 7 puntu jarraian emozioa sartu zuten neurketan (62-61). Anfitrioiak aurretik mantentzen jakin zuten, nahiz eta bizkaitarrek azken aukera izan zute partida berdintzeko.

ESTATISTIKAK

ARGAZKIAK

Gernika, etxekoen erremontada zoragarria denboraldiko lehen garaipena lortzeko. Hirugarren laurdenaren amaieran, 40-57ko emaitza Easo Ibaeta Basket-entzat. Eta 3 minuturen faltan, donostiarrek 8 puntuko aldea izan zuten (52-60). Orduan agertzu zen Markuerkiaga: 8 puntu, partidari buelta eman zion hirukoak barne. Donostiarrek luzapena izan zuten azken jaurtiketan, baina galdu zuten berriro final parekatu batean (65-63).

Azkoitian irabazi egin zuen liderrak, 47-59ko emaitzarekin. Lehen zati handiaren ondoren, arabarrak aldageletara joan ziren 15 puntuko aldearekin. Bigarren zatian, etxeko taldeak hobetu zuen, baina arazoetan jarri ahal izan gabe.

Eta jardunaldia itxi zuen Bilboko derbian, Loiola Indautxuk La Salleri gailendu zion 75-68. 11-0eko hasierako partziala etxekoentzat eta bere aurkariak erreakzio bikaina erakutsi zuen, atsedenaldira iristeko aukera guztiekin (37-34). Lehen zatian bezala, Loiola ihes egin zen berriro (54-39). Indautxuko taldearen aldea 18 puntukoa izatera heldu zen, baina Deustukoek markagailua murriztu zuten 0-10ekoarekin. Loiolak epaia eman zion 10-2ko partzialarekin.

MUTILAK

Bigarren jardunaldian asteazkenean hasi zen, Bilbon, lider berria den FundaciĆ³n 5+11ren garaipena. La Sallek 4-0ekoarekin hasi zuen, baina gero jada etorri zen gasteiztarren nagusitasuna, 2-26ko partzialarekin.

Bigarren talde gasteiztarraka garaipena lortu zuen ere, lehen jardunaldiaren liderrari irabazita. Take Burruntzi Erretegia aurretik joan zen azken laurdenera arte eta azken txanpara irten dira 4 puntuko aldearekin, baina etxekoek garaipena harrapatu zuten 9-0eko partzial ikusgarriarekin (74-69).

FundaciĆ³n Bilbao Basket-ek ez zituen arazorik izan Musakolan. Bilbotarrak menderatu zuten lehen laurdenaren azken minututatik aurrera garaipen erraza lortzeko (56-86)

Eta Gaskan, jardunaldiko partidarik parekatuena. Atsedenaldian, +8 Easorentzat. Eta +10 hirugarren laurdenaren 3 minuturen faltan (47-37). Baina etxekoak 55. kartoian gelditu ziren eta Grupo Zaher ISB-k buelta eman zion (55-56). Bernabeuren hirukoak egoera bideratu zuen, baina azpeitiarrek berriro gainditu zuten, libre marratik: 10/9koa garaipena hartzeko (62-65).