Bigarren itzuliko bigarren jardunaldia EBA Ligako A-A Multzoan eta bigarren postua Mondragon Unibertsitatearentzat. Arrasatekoek aprobetxatu zuten Easo Bodegas Mugaren hirugarren porrota jarraian bere posizio pribilegiatua kentzeko. Beheko postutan, bere bolada onean mantentzen da CB Santurtzi SK eta garaipen garrantzitsua lortu zuen CB Solares-en kantxan. Eta Gasteizko derbian, Baskoniak garaipen erraza eskuratu zuen Goierriren aurka.

Jardunaldi ona Mondragon Unibertsitatearentzat. Iturripen, Iñaki Ogararen mutilek CB Valle de Egues gainditu zuen (89-73), bigarren zati onari esker (40-22). Emaitza honek eta Easoren porrotak bigarren postua eman diete gipuzkoarrei.

Gaskan, azken laurden txar batek Gotzon Arrietaren bolada txarra luzatu zuen. Donostiarrek erreakzionatu zuten lehen minuturen ondoren eta bigarren zatiko hasiera bikaina eskaini zuten (23-10), azken laurdenera iristeko 9 puntuko aldearekin. Baina une klabe honetan, Arha Hoteles-ek buelta eman zion (8-25) garaipena eskuratzeko. Nahiz eta bolada txarra, Easo hirugarren postuan mantentzen da, Mondragon Unibertsitatearekin berdinduta.

Sailkapeneko beheko postutan, bere bolada ona luzatu zuen CB Santurtzi SK-ak: laugarren garaipena azken bost partiduetan. CB Solares-en kantxan, Jorge Elorduyrenek garaipena erdietsi zuten bigarren zati handiaren ondoren (76-91).

Derbi izan dugu Mendizorrozan eta garaipena Gasteizen geratu zen: 95-80ko emaitza Baskoniarentzat Goierri Iparragirre 2020ren aurka. Beti aurretik Miguel Angel Hoyoren taldea, bere aurkariak jarraitu ezin izan zuen saskiratzaile erritmoarekin. Arabarrek 9-7ko balantzea dute, zortzigarren postuan, gipuzkoarrak, betiz, azkenaurreko postuan daude.

Eta Durangon, oso partida parekatua jokatu zuten Tabirako Baqué eta CB La Flechak. Amaieran, bizkaitarrek porrota jaso zuten, bere aurkariak minutu onenak erakutsi zituelako -partidarik une klabeetan (67-74).

(ARGAZKIA: Cantbasket)